Završena rujanska biciklijada Srce Velebita- Uspon na Tulove grede

Usprkos izazovnom vremenu pandemijske neizvjesnosti, stotinjak odvažnih iskoristilo je prekrasno vrijeme od 10. do 12. rujna kako bi proveli jedan nezaboravan vikend na stazama općine Lovinac i veličanstvenog Velebita.

U petak 10.rujna imali smo premijeru bike & hike Sveto Brdo; biciklima od Svetog Roka do Lišćanih bunara te pješice preko Dušica do Svetog Brda. Oduševljenje svih aktera ove premijere uvjerilo nas je da ovaj program kreće u reprizno izdanje i u 2022. godini. Nema riječi koje mogu opisati mir i spokoj koji osjećaš na Dušicama te ushićenje nakon oštrog uspona na Sveto Brdo. Neprocjenjiv 360˚ pogled na plavetnilo Jadranskog mora s jedne te sve nijanse zelene boje Like s druge strane najbolje je zabilježen u našim sjećanjima, ali ipak s vama dijelimo i snimke s ove nezaboravne bike & hike avanture. Ne propustite ju u 2022.!

Puno fotografija možete naći na FLICKR – u a link je ovdje

Tim Srca Velebita pripremio je u subotu bonus program na već tradicionalnoj bike & hike stazi Zir. U romantičnom okruženju Vranika organizirana je feed zona s domaćim sokom od bazge, hladnom Velebitskom pivom iz obližnje čatrnje te slasnim domaćim jabukama.

Nedjelja je bila rezervirana za još jedno iznenađenje: bicikliranje najnovijom šumskom cestom u „zelenom tunelu“ od Svetog Roka do Raduča. A u Raduču nas je dočekala mlada obitelj Alujević na eko-farmi Naša farma gdje smo uživali u laganim jelima od povrća i malina uzgojenih na ovoj eko farmi.

Naše evergreen ture: Winnetou, River Deep Mountain High i Mile Vode koje imaju svoje obožavatelje i dalje plijene pažnju svojom iznimnom ljepotom i adrenalinskim nabojem.

I na kraju ove biciklijade i još jedne uspješne sezone Srca Velebita, zahvaljujemo svima koji su bili s nama. Veliko hvala i  svim partnerima, sponzorima i medijskim pokroviteljima. Vidimo se u 2022.!