Velebike Maraton 2024: Šesto izdanje Vrhunske MTB avanture (21.-25.8.2024.)

Pet dana vrhunske MTB čarolije duž cijelog Velebita očekuje vas na Velebike Maratonu, koji je postao sinonim za nezaboravno biciklističko iskustvo. Ova jedinstvena avantura vodi vas kroz bespuća moćnog planinskog masiva Velebita, koji se proteže duž 145 km obale uz Jadransko more s jedne i Like s druge strane. Ekskluzivna tura osmišljena je s ljubavlju za bike entuzijaste i zaljubljenike u netaknutu prirodu veličanstvenog Velebita – jedina takve vrste u Hrvatskoj.

Nezaboravna MTB tura kroz čudesne krajolike

Ova jedinstvena MTB tura prolazi kroz čudesne predjele koje je moguće upoznati samo na biciklima, izvan planinarskih staza. Da biste otkrili potpuno nove vizure ove magične planine, potrebna vam je ne samo dobra volja, već i kondicija te vještina vožnje po makadamskim podlogama i šumskim cestama. Odvažne prati sreća, a nagrada su oni rijetki trenuci istinske sreće kada sve ostalo (p)ostaje nebitno.

Ruta puna izazova i prirodnih ljepota

Čak pet dana i 300 km, s oko 4.000 metara visinske razlike na MTB i gravel biciklima, vozi se duž cijelog Velebita. Početna točka je Krasno i Zavižan na Sjevernom Velebitu, a ruta završava pod vrhom Crnopca na Južnom Velebitu, sa spektakularnim spuštanjem iz Like na more preko Malog Alana i uz veličanstvene Tulove grede.

Organizacija i usluge

Organiziran je prijevoz osoba i bicikala iz Zagreba i natrag udobnim putničkim kombijima. Teretni kombi prevozi bicikle i stvari sudionika. Smještaj je rezerviran u višekrevetnim spavaonicama u čvrstim objektima na Velebitu, dok je zadnja dva dana smještaj u Lovincu. Osigurana je prehrana s tri obroka dnevno (neki su obroci terenski). Prvi dan organiziran je posjet Kući Velebita u Krasnom. Svaki sudionik dobiva sudioničku majicu i bogatu vrećicu dobrodošlice.

Turu vodi Željko Klepić, vrsni poznavatelj i zaljubljenik u Velebit, osnivač biciklijada Srce Velebita, licencirani planinarski vodič HPS-a i vodič pustolovnog turizma HGSS-a i HGK-a.

Uplate na račun : Srce Velebita IBAN: HR8323600001102794204

Informacije na :srcevelebita@srcevelebita.hr / mobitel +385 91 34 70 640

Ograničen broj sudionika

Broj sudionika ograničen je na 20 zbog smještajnih kapaciteta na Velebitu. Svaki sudionik sudjeluje na vlastitu odgovornost te se preporučuje individualno osiguranje od nezgode. Trasa se najvećim dijelom vozi dobrim makadamskim i šumskim putevima te vrlo malim dijelom asfaltom bez velikog prometa. Podesna je za dobrog rekreativnog vozača, a u slučaju nemogućnosti vožnje, naši kombiji su cijelim putem u pratnji.

Obavezna Oprema

Obavezni su MTB ili gravel bicikl, dvije rezervne zračnice, kaciga, priručni alat za popravak manjih kvarova, osobna oprema za vožnju bicikla, osobna i zdravstvena iskaznica te topla odjeća.

Cijena

Kotizacija u iznosu 460,00 EUR uključuje : Prijevoz osobe i bicikla iz Zagreba i natrag iz Lovinca, 4 noćenja u čvrstim objektima, 3 obroka dnevno uz vodu, voće i sokove na trasi, kombi logistiku za prijevoz viška stvari, ulaznica u NP Sjeverni Velebit i Kuću Velebita, majica Velebit il ne bit, vrećica Srca Velebita.

Uplate na račun : Srce Velebita IBAN: HR8323600001102794204

Informacije na :srcevelebita@srcevelebita.hr / mobitel +385 91 34 70 640

Pridružite nam se na Velebike Maratonu i doživite pet dana vrhunske MTB čarolije duž cijelog Velebita!

PRIJAVA: