Uspješno završeno Nacionalno prvenstvo Republike Hrvatske

Husqvarna XCO Srce Velebita Cvituša

U nedjelju 18.7. održano je Nacionalnog prvenstvo Republike Hrvatske Hrvatskog biciklističkog saveza

Husqvarna XCO Srce Velebita Cvituša. 

Adrenalinski naboj i bike šušur na novoj XCO stazi na brdu Cvituša u općini Lovinac osjećao se u kristalno čistom ličkom zraku cijeli tjedan koji je prethodio Nacionalnom prvenstvu dok su mnogobrojni natjecatelji danima isprobavali novu stazu, a pohvale njenom kreatoru, ujedno i direktoru utrke Siniši Raduloviću, stizale su s mnogih strana. 

Na tehnički zahtjevnoj stazi nije manjkalo borbenosti i srčanosti 166 natjecatelja iz 42 bike kluba iz cijele Hrvatske. Posebno ističemo najmlađeg natjecatelja Gabrijela Brnelića (3.6.2015.) i najmlađu natjecateljicu Stefani Štrucelj (5.2.2015.), oboje iz BK Grobnik, kao i nagrađene mlade bicikliste za fairplay, Lovru Krošelja i Mašu Klarić iz BBK Orlov krug iz Vodica,  koji su svoje bicikle nesebično posudili drugim natjecateljima.

Glavni sudac utrke Dražen Oreščanin te sutkinja Marina Fržop i sudac Kristijan Miletić brinuli su o regularnosti natjecanja dok je Željko Perica iz Štoperice.live bio zadužen za službeno mjerenje vremena. Na kraju utrke najsretniji su bili doktor Tomislav Dominis i vatrogasci iz DVD Lovinac jer nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Pobjednici po kategorijama ponosno će nositi majice državnih prvaka Hrvatskog biciklističkog saveza koje im je predala tajnica HBS-a Ivana Ruszkowski. Rezultati su objavljeni na www.hbs.hr i https://www.stoperica.live/races/173.

Čestitamo  svim pobjednicima u svim kategorijama uz pozdrav: Vidimo se opet na Cvituši!

I ovom prilikom zahvaljujemo svim partnerima i sponzorima koji su pomogli programe u obljetničkoj godini Srca Velebita te Husqvarni, glavnom partneru XCO Nacionalnog prvenstva. U naš odabrani sponzorski pool priključio se i hrvatski brend sportske prehrane BITE ME https://biteme-nutrition.com/hr/shop/ čije su sirove energetske pločice dale dodatnu energiju našim natjecateljima.

Za mnogobrojnu stručnu pratnju i navijače pobrinuo se tim Izletišta Cvituša te OPG Raspjevane koze koji su još jednom dokazali da su stanovnici općine Lovinac izvrsni domaćini.

XCO - CVITUŠA
KLIKNITE OVDJE ZA PREGLED FOTOGRAFIJA NA FLICKIRU