BICIKLIJADA USPON NA TULOVE GREDE !

10-12.09.2021.

USPON NA TULOVE GREDE – pregled trasa po danima  :

 /svi polasci su ispred Hostela Sveti Rok /

Petak , 10.09.2021.

– polazak u 9:00 h Bike&hike Sveto Brdo -teška staza

– polazak u 9:30 h -Mile vode-River Deep – teška staza – 65 km 

– polazak u 10:00 h Suvajski bunari dijelom izmijenjena  – lagana 35 km 

-polazak u 21:00 h – Velebitski Šišmiši – 20 km

Subota, 11.09.2021. 

-polazak u 9:00 h – Winnetou – srednje teška iz Like na more – povratak kombijima – potrebna doplata 150, 00 kn za prijevoz osobe i bicikla sa mora u Liku.

– polazak u 9:30 h – Tulove grede – bike& hike -srednje teška 

– polazak u 10:00 h – Zir bike&hike  – lagana 35 km

Nedjelja , 12.09.2021.

-Utrka XCM Srce Velebita  – za licencirane natjecatelje  – startnina 150,00 kn .

-za sudionike biciklijade (polasci IZA Hostela) radi Utrke 

– polazak u 9:00 – River deep Mountain High  – lagana 40 km

– polazak u 9,30  – Pilar ruta-  – srednje teška 40 km

– polazak u 10,00 – Lička polja (sa posjetom farmi malina)  – lagana 35 km . Posjeta farmi malina : potrebna doplata od 40,00 kn za fresh organic zakusku na Farmi.

Od 13-17 h – Lički OPG-ovi – prodajna izložba suvenira i delicija pred polazak kućama .

Kotizacija 150,00 kn -ista za za jedan, dva ili tri dana , za uplate do 05.09.2021.

Kasne prijave i uplate na info pultu ispred Hostela  – 180,00 kn .

U cijeni kotizacije su organizacijski troškovi, ture sa vodičima  , ručak u nedjelju , buf Srca Velebita, poklon vrećicu sponzora, vodu i cedevitu na trasama , mini wash u dvorištu Hostela .

Prijava je potpuna ispunjenim Prijavnim obrascem i uplatom kotizacije na žiro-račun Udruge Srce Velebita.

Put smještaj i prehrana (osim nedjeljnog ručka u vlastitom aranžmanu ) .

Detaljne informacije , GPX tragovi trasa , Prijavni obrasci za biciklijadu i Utrku se nalaze na www.srcevelebita.hr

Rujanska biciklijada Srce Velebita- Uspon na Tulove grede (10. – 12.9.) ima posebno mjesto u našim srcima jer je njome 2017. skromno započela avantura zvana Srce Velebita. Stoga ove godine zadnji dan biciklijade, u nedjelju 12.9., organiziramo XCM utrku u suradnji s Hrvatskim biciklističkim savezom kao dio obilježavanja prvih pet uspješnih godina projekata Srce Velebita.

Bike & hike program Sveto Brdo

Već prvi dan biciklijade, u petak 10.9., nudimo novi bike & hike program Sveto Brdo. Ovaj, po mnogima najljepši vrh Velebita, ima posebno značenje za stanovnike lovinačkog kraja o čemu ćemo više tijekom pješačkog uspona od Dušica, a koji traje oko 2h. Sve sudionike koji se žele prijaviti na bike & hike Sveto Brdo posebno upozoravamo da je podloga za vožnju teška, na pojedinim dijelovima iznimno teška te da je osim znanja vožnje bicikla po takvom terenu potrebna i izvrsna fizička (i psihička) kondicija. U vašim ruksacima obvezna je dostatna količina vode i energetske pločice.

Stoga iskoristite priliku i nabavite na vrijeme sirove energetske pločice hrvatskog brenda sportske prehrane Bite Me! koji je za sve sudionike biciklijade Srce Velebita- Uspon na Tulove grede osigurao i poseban popust od 20% korištenjem promo koda SRCEVELEBITA pri naručivanju na web shopu https://biteme-nutrition.com/hr/shop/ do 17.9.2021.

Već tradicionalno, rujansku biciklijadu Srce Velebita prati GIANT.

Ove godine u suradnji s ekipom iz GIANT-a nudimo dodatne pogodnosti za sve sudionike biciklijade:

  • Svim vlasnicima Liv i Giant bicikala nudimo besplatan pregled u subotu 11.9. u GIANT šatoru na Izletištu Cvituša uz prethodnu najavu na info@giant.hr do 5.9.2021.
  • Mogućnost najma bicikla uz naplatu od 200 kn po danu, prijevoz bicikla do Lovinca uključen u cijenu najma. Dogovor oko najma i uplate na info@giant.hr do 5.9.2021.
  • Kratak tečaj Želim znati više– servisna radionica na kojoj ćete naučiti popraviti lanac, zamijeniti zračnicu, slagati tubeless… Zbog ograničenog broja polaznika radionice potrebno se unaprijed najaviti na info@giant.hr do 5.9.2021.
  • Za sve sudionike biciklijade GIANT nudi popust od 10 % za kupnju na web shopu on-off.hr korištenjem promo koda SRCEVELEBITA2021 koji možete iskoristiti do 15.9.2021.

Detaljan raspis rujanske biciklijade uskoro potražite na www.srcevelebita i facebook stranici.

Dobro opremljeni, u kondiciji stečenoj tijekom ljetnog aktivnog odmora, s veseljem vas očekujemo u Lovincu od 10. do 12. rujna!

Mjere protiv Covid-19

Naši organizatori će nositi zaštitne maske na prijavnom pultu. Svim sudionicima biciklijade bit će na raspolaganju sredstva za dezinficiranje ruku. Nećemo imati gosta večeri i After bike party u zatvorenom prostoru. Info pult, prodaja majica i buffova, bike servis te ponuda OPG-ova će se organizirati na otvorenom prostoru uz poštivanje nužnog razmaka.

Svaki sudionik/-ca svojom prijavom izravno je suglasan/-na da vozi na osobnu odgovornost, da je upoznat/-a sa pravilima i propisima kojih će se pridržavati te da je upoznat/-a sa mogućim rizicima koje vožnja bicikla nosi. Svojom prijavom sudionici/-ice se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora ili prema sudionicima ili trećim osobama. Svojom prijavom sudionici pristaju na fotografiranje i objavu na javnim stranicama organizatora, osim ako ne dojave suprotno. Svojom prijavom sudionik/ca potvrđuje da je zdravstveno sposoban/-na i u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj biciklističkim turama koje odabere. Maloljetnici mogu sudjelovati samo uz odobrenje roditelja ili odgovorne osobe. Svi sudionici dužni su se pridržavati Pravilnika o unutarnjem redu JUPP Velebit, Zakona o zaštiti prirode (NN 80/13) i Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14). Organizator može otkazati ili odgoditi biciklijadu zbog opravdanih razloga. U svakom trenutku možete zatražiti povlačenje suglasnosti, brisanjem, ograničenjem ili ispravkom Vaših podataka. Vaši podaci bit će čuvani na siguran način sukladno zahtjevima Uredbe i koristit će se za promociju rada i programa udruge Srce Velebita. Vaši podaci se neće koristiti u bilo koje druge svrhe, ili dijeliti trećim osobama sukladno zahtjevima Opće uredbe o zaštiti podataka EU 2016/679.